Det här är nu, kanske helt uppenbart, ett recept som inte är ett ”Farmor Saga-recept”, jag har bara slängt ihop det några gånger. Men, vill ändå dela med mig av den enkla orsaken att det är så otroligt gott. Barnen har snöat in på nudelsoppa och det här är ett ypperligt komplement.
Då jag bara slänger ihop det här, så finns det absolut inga exakta mått att ange. Höfta bara, så blir det mycket bra!
Grönkål på asiatiskt vis
Grönkål
Smör eller olja
Vitlök
Oskalade sesamfrön
Sesamolja
Citron
Soja
Salt
Peppar
Tillredning:
Riv grönkålen, för hand, i små bitar. Skär 1-2 vitlöksklyftor så tunt du kan.
Hetta upp smöret / oljan i wokpanna, det får vara lite så där rejält. Då kålen börjar mjukna, strö över en halv näve sesamfrön. Pressa över saften av en citron, skvätta över soja. Ta pannan från plattan, droppa sesamolja över härligheten. Krydda med salt och peppar enligt smak.
Inget annat att tillägga än att det gäller att ha allt framme och färdigt då du börjar woka – allt det här går väldigt snabbt nämligen!