Matrecept och annat nyttigt ur barndomen

Recept,Vegetariskt

Grönkål på asiatiskt vis

17 Mar , 2016, 15.44 Micaela Röman

 

Det här är nu, kanske helt uppenbart, ett recept som inte är ett ”Farmor Saga-recept”, jag har bara slängt ihop det några gånger. Men, vill ändå dela med mig av den enkla orsaken att det är så otroligt gott. Barnen har snöat in på nudelsoppa och det här är ett ypperligt komplement.

Då jag bara slänger ihop det här, så finns det absolut inga exakta mått att ange. Höfta bara, så blir det mycket bra!

Grönkål på asiatiskt vis

Grönkål

Smör eller olja

Vitlök

Oskalade sesamfrön

Sesamolja

Citron

Soja

Salt

Peppar

Tillredning:

Riv grönkålen, för hand, i små bitar. Skär 1-2 vitlöksklyftor så tunt du kan.

Hetta upp smöret / oljan i wokpanna, det får vara lite så där rejält. Då kålen börjar mjukna, strö över en halv näve sesamfrön. Pressa över saften av en citron, skvätta över soja. Ta pannan från plattan, droppa sesamolja över härligheten. Krydda med salt och peppar enligt smak.

Inget annat att tillägga än att det gäller att ha allt framme och färdigt då du börjar woka – allt det här går väldigt snabbt nämligen!

 

 

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *