Det hände sig igår, att jag fick en kommentar (på något som handlade om något helt annat) på Instagram, om ett recept på en kaka jag delat med mig på ett annat håll. Det är ett av de mest uppskattade inläggen jag skrivit och det handlar om något så fräscht som sur grädde. Och sur grädde, det har vi väl alla nu och då i kylskåpet?
I och med att receptet är farmor Sagas, så vill jag gärna ta med det också här.
Kryddkaka på sur grädde
3,75 dl socker
5 dl vetemjöl
1 tsk soda
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
2 tsk ingefära
1 tsk nejlika
0,5 tsk salt
2 dl sur grädde
2 ägg
100 gram smält smör
Tillagning
Blanda alla torra ingredienser. Vispa ihop grädde, ägg och det smälta smöret. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna i gräddsmeten.
Smöra en kakform, baka i ugn, 190° i ungefär en timme.