Matrecept och annat nyttigt ur barndomen

Mat

Farmor Sagas bibel

3 Sep , 2015, 15.00 Micaela Röman

 

Nej, det är nog mer fråga om min matbibel.

Farmor Saga hade en egen bibel. En bibel som hon dessutom läste, varje kväll. Kuriosa: efter farmors död bläddrade jag genom bibeln. Fann en lista, på den listan hade farmor tydligt radat upp alla släktingar i det som såg ut som en snygg excel-tabell. Noggrant hade hon noterat åldern på varje släkting då denne hade trillat av pinnen. Vet inte om hon var ute efter någon form av medelålder för döden eller något sådant.

Nog om det. Tillbaka till boken, en av de många jag har ärvt av min farmor. På bilden syns en toscakaka, en av farmors och mina absoluta favoriter. Jag behöver bara bläddra genom boken för att möta minne efter minne ur långa sommarlov, ur julstök och stunder i köket.

Läs också

En kommentar

  1. Lotta skriver:

    Men åååh…. <3 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *