Matrecept och annat nyttigt ur barndomen

Mat,Recept,Vegetariskt

Stuvade morötter

5 Sep , 2015, 15.31 Micaela Röman

 

Vi odlar en liten lott nedanför vår balkong och kan väl lugnt konstatera att vi har lök, rödbetor och morötter så att det räcker.

Morötter brukar jag frysa in för att använda i tex. potatismos under vinterhalvåret. Jag brukar koka dem lätt i saltat vatten och frysa in morotsskivorna. I år har jag fryst en del rårivet också. En del morötter är fortfarande kvar i landet och jag tänkte testa farmors Sagas stuvade morötter nu under veckoslutet.

 

Stuvade morötter

1/2 kilo morötter

1/2 liter vatten

salt

1 tsk socker

2 msk finhackad persilja

1 msk smör

1 msk mjöl

Tillagning

Morötterna skrapas och skärs i tärningar eller strimlor. Morötterna kokas mjuka i vattnet som smaksatts med salt och socker. Smör och mjöl fräses samman och späds ut med lite av morotsspadet. Blanda morötterna i stuvningen och låt koka i tio minuter. Strö över den finhackade persiljan och servera.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *